Vess Véget a Dohányzásnak!

Cigarettázás és a koronavírus veszélye!

 A COVID-19 fertőzés és a dohányzás, mint betegségbefolyásoló tényező kapcsolatát vizsgáló, jelenleg rendelkezésre álló tanulmányok többsége úgy találta, hogy a dohányzók körében magasabb a COVID-19 okozta súlyos betegségek, köztük az intenzív osztályos kezelést szükségessé tevő életveszélyes állapotok előfordulása.

A dohányzásról és az E-cigaretta használatról egyaránt kimutatták, hogy károsítják az immunrendszert, a légutakat és a tüdőszövetet, valamint a tüdő tisztító működését, amely a kórokozók eltávolítását szolgálja, ezek a hatások együttesen hátrányosan befolyásolják a légúti fertőző betegségek kimenetelét.

A vírus fertőzések átvitelében szerepe lehet a dohányzó által kilélegzett füstnek és az E cigaretta használatakor kifújt aeroszolnak

forrás : Emberi erőforrások Minisztériuma

A dohányzás milliárdos bevételt hoz a dohánygyáraknak világszerte !

                   Te mit kapsz cserébe?

                  

NiCotinSTOP legyen az első lépés,hogy a szervezetedből minél hamarabb kipucold a nikotint! A füst és káros égéstermékek helyett töltsd fel szervezetedet antioxidánsokkal,vitaminokkal és ásványi anyagokkal!


Tudod e?

 • A nikotin és a kokain hasonló neuronmintákat aktivál.

A dohány elszívásakor a nikotin legnagyobb része hő hatására lebomlik, azonban így is elegendő mennyiség marad ahhoz, hogy enyhe szomatikus függőség, valamint enyhe vagy erős pszichés függőség alakuljon ki. Ezen kívül a dohányfüstben található acetaldehidből harmane (MAO-gátló anyag) képződik, azért játszik fontos szerepet a nikotinfüggőség kialakulásában, mert a nikotiningerre válaszul a nucleus accumbensben dopaminkibocsátást eredményez!

 • 2010-ben publikált tanulmány több mint 20 000 izraeli sorozott katona vizsgálata alapján a dohányosoknál alacsonyabb IQ-t igazolt. A nemdohányzók 101-es IQ-jához képest a dohányosok csak mintegy 90-es értéket mutattak fel.
 • Egy tanulmány szerint a cigarettafüst radioaktív alfa-részecskéket tartalmaz és ezzel a ténnyel a dohánygyárak már az 1960-as években tisztában voltak. A radioaktivitás a polónium 210 nevű anyagból származik, amit a dohánylevelek szívnak magukba a légkörből.

Egyes feltevések szerint a dohánygyárak azért nem vonják ki ezt az anyagot a dohányból, mert a savas átmosáson alapuló tisztító eljárás következtében a nikotin szervezeten belüli felszívódása módosulna, ezáltal megváltozna a dohánytermék szubjektív élvezeti értéke, ami esetleg csökkentené a termék eladhatóságát is.

 • A dohányosok nyolcvan százaléka él kevésbé fejlett országokban. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzése szerint 2030-ra 10 millió ember hal meg évente a dohányzás okozta betegségek következtében, így ez lesz a leggyakoribb halálozási ok világszerte; a legnagyobb növekedés a nők körében lesz tapasztalható.

A WHO előrejelzése szerint a dohányzás okozta halálozás a 21. században a 20. századinak a tízszeresét teszi majd ki.


Elrentettő adatok!

Cigarettában arzén, formaldehid, hidrogén-cianid, nitrogén-oxid, szén-monoxid, az ammónia és még 43 ismert rákkeltő anyag található. 

 • Cigarettában arzén, formaldehid, hidrogén-cianid, nitrogén-oxid, szén-monoxid, az ammónia és még 43 ismert rákkeltő anyag található.
 • Összesen körülbelül 4000 ezer különböző alkotóelemből áll egy cigarettaszál, mely meggyújtás után még 200 másik, a tüdőre káros égésterméket hoz létre.
 • A karbamid, ami korábban a cigaretta "ízét" adta, ugyanaz a kémiai vegyület, ami a vizeletben is megtalálható.
 • A dohányfüst belélegzése 10 másodperc alatt éri el az agyat, de ettől kezdve test szerte kimutatható, még az anyatejben is!
 • Bizonyos kutatások szerint a dohányzás 14 évvel rövidíti meg az életedet!

Megéri?

A nikotin az egyik legerősebb kemikália; ráadásul a cigarettáról való leszokás irdatlanul kemény tud lenni. Rengeteg káros hatása van a szervezetre!

Blokkolja az izom- és idegsejteket, növeli a vérnyomást és a stroke esélyét, a tüdőbetegségekben szenvedők halálozási aránya hátterében is legtöbbször a dohányzás áll!

Nézzük, milyen látható tüneteket okoz, ha valaki rendszeresen cigarettázik!

 • Ápolatlan és sárga fogak

Ha dohányzol, nyugodtan búcsút inthetsz a fehér fogaknak! A cigarettában éppen a nikotin befolyásolja a fogak fehérségét. Egy átlagos professzionális fogfehérítő eljárás 100-200 ezer forintba kerül, ehhez jön még a dráguló cigaretta költsége.

 • Korai öregedés és ráncok

Tetszeni fog, hogy viszonylag fiatal korban megjelennek az első ráncaid? A kutatók egyetértenek abban, hogy a dohányosok átlagban 1,4 évvel idősebbnek tűnnek nemdohányzó társaiknál, gyorsítja az öregedési folyamatot.

 • Sárga színű ujjak

A nikotin nemcsak a fogazatot színezheti be, hanem az ujjaidat is. A régi, bevált módszer szerint önts az ujjadra citromlevet, utána sikáld le! Elég kellemetlen helyzet...

 • Vékonyabb haj

Ha a ráncos bőr még nem volt elég, tudnod kell, hogy a dohányzás károsítja a hajadat is! A tudósok úgy gondolják, hogy a cigiben található mérgező vegyszerek kárt tehetnek a hajtüszők DNS-ében. A dohányzó férfiak körében megnőhet a korai hajhullás és a kopaszodás veszélye.

 • Petyhüdt has

A cigizés egy étvágycsökkentő folyamat lehet, és sokszor a dohányosok kisebb testsúllyal rendelkeznek, mint azok, akik nem cigiznek. Azonban egy 2009-es, Hollandiában végzett kutatás bebizonyította, hogy a dohányosoknak nagyobb zsírpárnái vannak. Ezek a zsírpárnák, ha túl nagyra nőnek, többféle betegséget, például cukorbetegséget okozhatnak.

 • Szürkehályog

A nyolcvan évesnél idősebb amerikai emberek több mint fele szenved ettől a betegségtől. A dohányzás növeli a szürkehályog kialakulásának kockázatait, mivel a cigarettafüst valamilyen szinten roncsolja a szemlencsét.

 • Rák

A dohányzás fő okozója a rákos megbetegedéseknek pl tüdőrák, szájüregi rák, gégerák, és nem meglepő, hogy a cigarettázás emeli a bőrrák veszélyeinek kockázatát is.

 • Megereszkedett bőrredők

A cigarettákban található nikotin kárt tesz a rostokban és a bőr egyéb szöveteiben. Ez a bőr rugalmasságának elvesztését eredményezi. Az elváltozást piros csíkok jelölik, amelyek fokozatosan átmennek ezüstös árnyalatba gyors elhízás vagy terhesség esetén.

 • C-vitamin elvesztése

Kutatások szerint egy szál cigarettázáskor szervezetünkből 30 mg C-vitamin tűnik el! Mindez nemcsak csökkenti szervezetünk immunrendszerét, hanem csontjaink szilárdsága is enyhülhet!

Tessék számolni, ahány szál cigi, annyi mínusz C-vitamin!

 • Merevedési zavar

Tanulmányok megvizsgálták ezt a kérdéskört, különösképpen a férfiak szexuális életére való hatását.

A nikotin egyértelműen az erek és a vér ellensége. Beszűkíti a véredényeket, hosszú távon pedig az ütőerekben is maradandó kárt okoz. A merevedés pedig egyértelműen a vérbőségtől függ, így a kapcsolat egyszerűen kimutatható a dohányzás és az erekció között újra és újra.


Ha a cigarettát nem is tudod azonnal letenni, a negatív hatásait csökkenthetjük: együnk olyan növényi kivonatokkal, amelyek kimossák a szervezetből a nikotint, és a tüdőt tisztítják.

VÁLASZD      INKÁBB     TÁRSADÚL        a   NiCotinSTOP készítményt

Innovatív Magyar fejlesztők !

Hatóanyagok a világ legjobb helyeiről!

Magas hatóanyag tartalom,gondosan válogatott növényi kombinációk !

Neked lett kifejlesztve!